SLUT PRUT – DET BESTEMMER JEG!


Efter mine indlæg om at vælge sine kampe og overveje om og hvorfor noget er så vigtigt at vi skal bruge voksenmagten, er der røget en hel del beskeder i indbakken om hvad man gør når det er en “det her bestemmer jeg” – situation, og hvordan vi samtidig styrker relationen.
.
Det gør vi ved at lade børn føle det de føler. Vi kan ikke både forvente at de skal gøre noget de ikke vil eller ikke må noget de vil og samtidig ikke må udtrykke deres utilfredshed.
.
Når de har de store følelser så prøver de ikke at ændre vores mening, men de kan prøve at fortælle os at vores måde at bestemme på mangler omsorg for deres sorg.
.
At give et “nej” eller et “skal” er der vi bruger vores magt, vi har allerede magten så det er vigtigt at vi forbliver ligeværdige så vi kan passe på barnets integritet.
.
Ved ligeværdighed mener jeg at der skal være plads til konflikten, og de store følelser. Det er her vi møder dem anerkendende, roligt og varmt. At passe på integriteten hjælper vores børn til en sund selvværdsfølelse og at der kan være plads til to perspektiver i en uenighed.
.
Hvis det ikke går så nemt som her beskrevet kan det være at samspillet allerede er kørt lidt af sporet, men det kan sagtens komme tilbage igen. Men det kan være at I/du har brug for lidt hjælp. Kontakt mig hvis der er brug for hjælp i situationer hvor børn og voksne vil noget forskelligt, og relationen ender med at svækkes.
#attachmentparenting #stærkerelationer #ligeværd #selvværd #selvfølelse #jesperjuul #familierådgiver
#familierådgivercamillaolsen

4 tanker om “SLUT PRUT – DET BESTEMMER JEG!

  1. jordan 6 Svar

    I in addition to my friends have been checking the great helpful tips from your website and all of the sudden came up with an awful suspicion I never thanked the web blog owner for those tips. Most of the women are already as a consequence very interested to read them and have now unquestionably been loving these things. Appreciation for genuinely quite accommodating and for going for these kinds of awesome things most people are really wanting to discover. Our own honest regret for not expressing appreciation to you sooner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *