Tak for invitationen!

De sidste par uger har mellemste knægten (7 år) returneret de fleste af farmands henvendelser med et ”HOLD KÆFT” ind imellem med variationen ”HOLD DIN KÆFT” men budskabet er klart.

Og budskabet kunne være: ”Sådan en møgunge. Han er jo uopdragen, han burde sendes på værelset til han har lært at tale ordentligt. Sådan skulle mine børn aldrig nogensinde tale til mig”

For nylig lærte jeg på Blackbird Institute at opfattet børns adfærd som en invitation. Der ligger en invitation i børns henvendelser, i deres adfærd, og det er bedst for relationen at vi voksne tage imod den. – og hvis det er muligt, at modtage den med nysgerrighed og varme. For børn gør det bedste de kan med det har – og de er ikke interesseret i at lave afstand imellem os, eller presse os for at blive skældt ud.
De føler noget og bruger de værktøjer de har, for at kalde på hjælpen.
Hvor uhensigtsmæssigt det så kan være. De bruger de signalflag de har. Om det er vrede, raseri eller afstand og tristhed – verbale ytringer eller uacceptable handlinger. Der ligger en følelse bagved som barnet kun kan mærke og ikke kan sætte ord på (endnu).

Invitationen lyder ” Der er noget i vores forhold der ikke fungerer for mig, jeg trives ikke. Du skal tage ansvar for at vi begge trives i vores forhold, og lige nu der fungerer det ikke for mig. Jeg kan ikke sætte ord på hvad det er, men jeg kan mærke det, og jeg fortæller dig det, så godt jeg kan. Vil du ikke være sød at hjælpe os til at finde hinanden igen? ”

Det er dét knægten siger til hans far med hans ”hold kæft” 👊

Nu er det farmands tur – han har ikke helt de samme briller på, som jeg. Han ved dog at det er en invitation – men det kan være meget svært at holde hjertet varmt. Vi bliver jo påvirket af det. Både kede af det men også vrede, men det hjælper ikke så meget på kontakten, eller relationen.

Så i det her tilfælde, lige for tiden, vælger farmand at trække sig – for at passe på sig selv, på knægten og på relationen.

Når farmand er klar så tager farmand aktion. For farmand gør også det bedste han kan med det han har. Indtil da så må vi bare vente. ( – og det er faktisk lidt svært for mig!)

Men vi er forskellige og det er jo hans far, sådan er det!

Så vores børn sender os invitationer igennem deres adfærd, men de er ikke så tydelige. Det er budskabet derimod.
”Jeg har brug for din hjælp, vil du finde ud af, hvad det er, der ikke fungerer og så tage ansvaret for at fixe det for os”

Har du brug for at få afkodet dine børns invitationer (det gælder også dig farmand 💋) så send mig en besked.