Om at undre sig

“Pas din egen butik” siger den voksne til barnet, der ser nogen gøre noget de ikke må…
.
Med den indstilling dør vores naturlige “undren”. Derefter er der mere frit spil til “Tønder-sager”, “Brønderslev-sager”, organiserede hvidvask-operationer, bedragerisager i mia. klassen, embedsmænd og direktører med stort ansvar der kan gøre som de vil.
.
Børn undre sig, og tit siger de også “vagt i gevær” det kan være til besvær for de voksne og der kan nemt opstå en konflikt når reglerne så skal håndhæves. – det gør det ikke nemmere at der idag er flere børn der har særlige regler og derfor gælder alle reglerne ikke for alle.

“Politimand” rollen kan være et problem for barnet da det kan gå ud over de sociale relationer, når “politimand”-rollen griber om sig på den måde, er det ofte noget helt andet der spiller ind. En adfærd der er et signal.
.
Men ved almindelig undren og indrapportering fra børn, burde vi bakke op om at de undre sig og at det er godt at de giver beskeden videre. Så store svigt og mega bedrageri kan stoppes af vores voksne børn i tide, i fremtiden.