Ja nu blev du skuffet!

S K U F F E T, en følelse der skal læres at håndteres.
.
Jeg er ikke ret god til at blive skuffet. Jeg har aldrig lært at håndtere den følelse. Jeg er god til at skjule den, men ind imellem så har jeg ikke styrken til at holde den på indersiden. Når den kommer ud ligner den et 3-4 årigt barns reaktion. Det er ikke kønt, men min modning af følelsen er stoppet dér.
.
Nu vil jeg gerne lære mine børn at håndtere skuffelse bedre end jeg gør. Men det er svært at lære vores børn noget vi ikke selv har lært.
.
“Nu siger du pænt tak for gaven og opfører dig ordentligt”
– det er vejen frem til at lære at undertrykke skuffelse.
.
Men hvad så med tante Gerda, så bliver hun jo stødt, skuffet og får uro indeni og endnu værre så tænker hun at mine børn er uopdragne. Ja, sådan må det være for spiralen stopper her.
.
Når vi er i live og vi omgås andre mennesker så vil vi både blive skuffede og vi vil komme til at skuffe andre. Sådan er det. Det er ikke vores hensigt eller intention, men vi er ikke ens og vi har forskellige forventninger, så derfor er skuffelse en følelse vi ikke kan undgå. Så den er god at kende og mestre. – og ikke ved at undertrykke eller skjule.
.
Tante Gerda må også lære at selv med de bedste intentioner så skuffer vi hinanden men vi kommer over det. Sunde og stærke relationer klare skuffelser. Det er svært og hårdt, men det er en indbydelse til læring om hinanden.
.
Hvorfor? Fordi relationer er det vigtigste vi har ❤️🎁❤️
#relationer#sværefølelser#familierådgivning#jul#skuffet#mønsterbryder