Teenager problematikker

Når de små bliver store, så kan forandringerne komme bag på os.

Min teenager ændre adfærd

Som forældre kan vi fra den ene dag til den anden opleve at teenageren

 • bliver mere lukket
 • ændre kode på mobilen
 • bliver mindre informativ
 • skifter vennegruppe
 • samtaler bliver afkortet
 • muligvis benytter sig af løgne
 • ikke overholder aftalte regler

Det kan skabe frustrationer, magtesløshed og frygt hos forældrene når teenageren skifter adfærd. Konflikterne opstår og teenageren kan trække sig endnu mere. Hvad skal man som forældre gøre?

Teenageren bliver mere og mere forstyrrende og måske tilmed vred og aggressiv, eller også bliver de stille og tilbage trukket. Forældrene får ikke adgang til barnets og teenagerens liv.

Jeg oplever ofte at forældre kan ende med at stramme nettet omkring teenageren med regler og kontrol og at det ofte ikke har den ønskede effekt. Forældrene oplever at teenageren kæmper mere og mere imod. Relationen bliver mere og mere anstrengt og usund. Hele familien inkl. andre børn kan lide under denne adfærd som larmer i alle medlemmer.

Sorg, magtesløshed, vrede og ubehag kan mærkes i forældrene og mange prøver at skiftevis appellere til deres barn eller lave konsekvenser, og hvis ikke det virker kan vi opleve situationen desperat.

Et familieterapeutisk forløb

En familieterapeut kan hjælpe jer med at genskabe relationen, og åbne for kommunikationen igen. Der ligger ofte et reperations arbejder som kan få bølgerne til at gå højt med derefter er min erfaring med mine klienter at det lægger sig og åbenhed, tillid og respekt igen kan mærkes i familien.

Hvordan gør I inden samtalen

Jeg starter med at få et overblik på skrift. Dette er ikke flere sider det er et fakta blad så jeg ved lidt om alderen på barnet/teenageren, og hvad det er der udfordre familien. Måske er skolen er involveret, måske er der misbrug eller tendens til kriminalitet og måske er det ikke nået til det endnu, men det kan være den frygt der bor i Mor og Far.

Helt praktisk i forløbet

Enten taler jeg med teenageren først eller også taler jeg med forældrene, det kan varierer fra forløb til forløb. Det er en godt for mig at vide om teenageren er med på ideen eller har modstand på et forløb. Der kommer ikke noget godt ud af at tvinge et menneske i terapi. Jeg kan sagtens hjælpe jeres teenager igennem jer – og selvfølgelig får I også hjælp til at være i det der sker omkring jer.

Kontakt mig her

Når I har skrevet til mig så vender jeg retur senest 24 timer efter.

  Book en tid

  I kan skrive til mig på min mail kontakt@camillaolsen.dk eller I kan prøve at finde en ledig tid i mit online booking system. tider efter 16,00 eller i klientens eget hjem skal bookes via mail. Finder I ikke nogen ledige tider der passer jer så har jeg akut tider som I kan skrive til mig omkring.

  [contact-form-7 id="261" title="Kontakt formular 1"]